Oplossingsgericht coachen

Eén van de grootste redenen voor uitval is stress.  Oplossingsgericht coachen is een bewezen methode om mensen inzicht te laten krijgen.  WerkbalanZ biedt daarom oplossingsgerichte coaching op diverse vormen van stress, maar ook bij andere situaties. Bij oplossingsgericht coachen krijgen werknemers inzicht  o.m. doordat we vooral vragen stellen. Werknemer zijn zelf aan zet en worden actief om zelf mogelijkheden en oplossingen te onderzoeken.

Bij medische problematiek is, naast de behandelaar is de bedrijfsarts aan zet.

WerkbalanZ helpt u bij stresspreventie en biedt hulp bij dreigende overspanning en burn- outklachten. De impact van stress op het menselijke lichaam is gigantisch. Voor bedrijven is dit een toenemend continuïteitsprobleem en een grote kostenpost. Werkbalanz raadt u dan ook aan te coachen op werkstressfactoren.

  • Werkstress
  • Medische problematiek
  • Privésituaties

Is er bij ziekteverzuim sprake van werkgerelateerde stressfactoren, dan is het bijzonder zinvol door middel van een aantal coachgesprekken te onderzoeken wat de persoon zelf zou kunnen doen – vaak in samenspraak met de organisatie – om meer ontspannen te gaan leven.

WerkbalanZ biedt in dit kader ‘Oplossingsgericht coachen’ bij dreigende overspanning of burn-out’.  De organisatie heeft hier direct profijt van, ziekteverzuim gaat namelijk al snel met hoge kosten gepaard. Vaker zien we werkgerelateerde stress in  combinatie met prive-problematiek. (Bij alleen priveproblematiek is een maatschappelijk werker meer de aangewezen professional).

 

WerkbalanZ begeleidt u bij dit oplossingsgerichte traject.

 

Stress/Burnout

Het is onmogelijk om een duidelijk ziektebeeld van een burn-out te geven. De term is een containerbegrip voor verschillende ervaringen die ook wel professionele uitputting worden genoemd. Het is een samenraapsel van een reeks vage klachten die variëren van complete lusteloosheid en uitputting tot overdreven emotionaliteit. Soms ook wordt deze benaming veel te snel gebruikt. Belangrijk is om al die klachten te verbinden en werknemer te laten zoeken naar verbeteringen of hoe kan het anders.

Wilt u meer weten over stress? Klik dan hier.
Wilt u meer weten over burn-out? Klik dan hier.